cropped-logo-daniel-finca-png-08.png
Hulp nodig? Bel ons!

0018293910266

De Plantage

Plantage

Een trip naar onze cacaoplantage

Om onze offroad buggytour in de Dominicaanse Republiek te kunnen realiseren namen wij de beslissing om een kleinschalig toeristisch bedrijf op te richten Rancho Ruta del KKO. Wij gingen op zoek naar een geschikte locatie, om onze Rancho te bouwen. Op een dag was het zover, er werd een 4,5 ha grote cacaoplantage te koop aangeboden. De plantage had een heel gevarieërde en mooie beplanting. Onze eerste indruk was, veel te groot, maar na een paar keer alle mogelijkheden van dit stukje paradijs te hebben bekeken besloten wij toch om tot de aankoop over te gaan. De reden hiervoor was, dat de 15 jaar oude plantage door de vorige eigenaar op de oude, zeg maar traditionele manier, was aangeplant.
Beplanting

Diversiteit op de plantage

pngimg.com - cacao_PNG2
Magnolia_soulangiana_scanned_leaves (1)

De diversiteit van de beplanting op de plantage is ongelofelijk. Er groeien bijna 100 verschillende fruitbomen, zoals mango’s, avocado’s en alle citrussoorten maar ook tamarinde, sterfruit en cashewnoten. Verder vind je er alle soorten bananen en zelfs de grootste ter wereld van zo’n 80 cm lang. Maar er is ook de typische tropische groenten en koffie aangeplant. Het is allemaal teveel om op te noemen je moet dit echt zelf allemaal zien tijdens een wandeling door de plantage. De ecologische waarde van onze plantage is ongelooflijk groot en alles wordt organisch geteeld. Door het seizoen heen kunnen bezoekers de beschikbare vruchten proeven en wij verwerken ook, zoveel mogelijk eigen producten in de aangeboden lunch.

Rancho

"Kleine quote over de rancho"

De Rancho is gebouwd met een zo’n klein mogelijke impact op de plantage. De Rancho bestaat uit de ontvangstruimte voor de bezoekers en deelnemers aan de buggytour. Verder is er de loods voor de stalling van de Kawasaki buggy’s, de keuken en de toilet- en doucheruimtes. De eerste activiteit die onze Rancho aanbiedt is een exclusieve offroad buggytour met Kawasaki monsterbuggy’s. Voor de deelnemers aan de buggytour is er de gelegenheid om een wandeling door de plantage te maken. Behalve de spectucalair mooie beplanting lopen hier ook verschillende soorten pluimvee vrij rond, zoals kippen, eenden, kalkoenen, hoenders en pauwen. In de toekomst willen wij ook het proces van cacaoboon tot chocolade uitleggen en demonstreren.